Meniu Inchide FB Acasă Conducerea Organizațiilor Județene Noutăți Contact Candidații noștri George Baritiu 1
Brasov
Podcast
cdn_helper

„România este lider în UE la creșterea producției industriale”

Investițiile și schemele de ajutor de stat promovate de Guvernul Ciolacu au propulsat România în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește creșterea producției industriale. Țara noastră a depășit state industriale puternice precum Germania, Franța și Italia.

Programul „Fabricat în România”, inițiat de PSD, vine cu componente de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții, susținând astfel dezvoltarea continuă a producției industriale în țara noastră. Statisticile europene confirmă faptul că economia națională se dezvoltă sănătos, iar stabilitatea politică contribuie la stabilitatea economică, așa cum a fost recent confirmat de agenția de rating Standard&Poor`s prin menținerea ratingului de țară cu perspectivă stabilă.

Datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică arată că în România în luna februarie 2024 am înregistrat o creștere a producției industriale de 2,7% față de luna precedentă, depășind de aproape 4 ori media UE (+0,7%). Țara noastră s-a clasat pe locul 5 în UE la acest indicator, urmată de Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%). Datele publicate de Institutul Național de Statistică arată că producția industrială a crescut în februarie 2024, atât în serie brută (+10,8%), cât și în serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

La inițiativa PSD, Guvernul a oferit un program de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții. Ca atare, cele mai mari creșteri de producție de 15-20% care au contribuit la acest rezultat bun al României din luna februarie 2024, au fost în sectorul substanțelor și produselor chimice, la materialele de construcții și la industria metalurgică.

Aceste rezultate demonstrează viziunea și determinarea Guvernului Ciolacu de a transforma România într-un lider european în domeniul industrial. Prin continuarea politicilor eficiente și a sprijinului acordat mediului de afaceri, România are un potențial enorm de a-și consolida poziția de lider și de a genera prosperitate pentru toți cetățenii săi.

Senator Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD


cdn_helper cdn_helper