Meniu Inchide FB Acasă Conducerea Organizațiilor Județene Noutăți Contact Candidații noștri George Baritiu 1
Brasov
Podcast
cdn_helper

„Spitalele Astra și Mârzescu au nevoie urgentă de investiții!”- Lucian Patrașcu (PSD)

Brașovenii care au ghinionul să ajungă la spitalele Astra sau Mârzescu din Municipiul Brașov văd cu ochii lor starea deplorabilă în care se află acestea. Faptul că încă nu am trăit vreo tragedie în aceste spitale se datorează exclusiv celor care lucrează în aceste locații, cărora țin să le mulțumesc pentru gradul de implicarea de care dau dovadă.

Nu există informații publice despre renovări recente ale acestor spitale. Am căutat date despre ultimele investiții pentru renovarea spitalelor Astra și Mârzescu, dar nu am găsit decât bugete pentru reparații. Ceea ce este posibil să însemne că aceste spitale au fost ocolite de investiții mari în ultimii 30 de ani.

Investițiile în sănătate trebuie să fie prioritare pentru orice administrație publică, de la orice nivel.Spitalele Astra și Mârzescu sunt administrate de către Consiliul Județean Brașov. Și Consiliul Județean Brașov a fost condus în ultimii 24 de ani de PNL. Partid care la nivel județean este posibil să vină în campania electorală cu promisiuni de renovare a acestor spitale. De ce nu ați făcut asta în ultimii 24 de ani?

Mai  mult, din cauza totalei inconștiențe a administrației publice locale condusă de USR, nu avem nici Spital Regional și nici Spital de Pneumoftiziologie.

Sănătatea este prioritară pentru PSD. Îi invit pe brașoveni să vadă cum arată spitalele care sunt gestionate de administrațiile publice conduse de colegii mei din PSD. Un exemplu relevant este Spitalul Municipal Codlea, unde s-au investit peste 7 milioane lei în ultimii 4 ani. La Spitalul Municipal Săcele se desfășoară chiar în această perioadă investiții de peste 8 milioane lei. Și la Spitalul Municipal Făgăraș se desfășoară investiții de peste 30 milioane de lei. Închei prin a aminti de Spitalul din Victoria, care a fost redeschis de actualul primar și care urmează să desfășoare investiții de peste 20 milioane de lei.

Bani pentru investiții există! În schimb nu există interes real pentru sănătatea brașovenilor.

Administrațiile PSD au demonstrat că investesc în spitalele pe care le gestionează. Este timpul pentru o schimbare la Consiliul Județean Brașov, o schimbare pentru dezvoltarea spitalelor Astra și Mârzescu.

Lucian Patrașcu, Președinte Organizației Județene a PSD


cdn_helper cdn_helper